sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Takaisin oravanpyörään


Takana on loma Ateenassa ja juhannuksen vietto mökillä perheen parissa. Molemmista selvitty, vaikka pakko myöntää että juhannus oli melko raskas, kun takana oli kolme tuntia unta lentokoneessa ja aamupala neljän aikaan yöllä Arlandan lentokentällä. Toisin sanoen, kun muut saunoivat, katselivat kokkoja ja nauttivat kesästä, tämä nukkui sikeitä, välillä täristen kylmästä. Ei näin.

Lomaviikko oli melkoisen mukava. Saatiin nauttia melkeinpä liian kuumista päivistä, sillä lämpöä oli koko viikon +30 astetta VÄHINTÄÄN. Vaikka aurinkorasvaa oli varattu mukaan useampi purkki, onnistuin silti kärventämään selkäni snorklausreissulla. Ei hyvä.

Ateenassa tunnelma oli paikoitellen hiukan kireä. Itseasiassa matka meinasi tyssätä ennen kuin alkoikaan, kun yleislakko pysäytti maan melko totaalisesti. Matkaan kuitenkin päästiin ja viikko sujui hyvin. Muutamia mielenosoituksia nähtiin, mutta osattiin hyvin välttää paikkoja jossa enemmän rähistiin ja poliiseja ja turvamiehiä vilisi kaduilla ja metrossa. Poliisit eivät kuitenkaan pelastaneet meitä viikon aikana nähdyiltä prostituoiduilta, narkkareilta, itsensäpaljastajilta ja metrossa kähmijöiltä. Myös paikallisten asenteessa turisteja kohtaan näkyi välillä melkoista negatiivisuutta, mutta pääsääntöisesti saimme kuitenkin hyvää palvelua ja ihmiset olivat mukavia. Ja suomi tunnetaan muuten Ateenassa seuraavista asioista: FC Inter (!!),Kuopio, Matti Nykänen (!!!) ja suomen markka. Lisäksi yksi paikallinen oli ihan kauhuissaan kun kerroin että meillä voi talvella olla jopa 30 astetta pakkasta. Heillä kuulema lämpötila laskee vain lähelle +1 ja silloinkin on kauhean kylmä. Just :)

Viikkoon mahtui paljon tapahtumia, josta kerron tarkemmin lisää myöhemmin. Myös tekemäni ostokset esittelen myöhemmissä postauksissa. Nyt taidan kuitenkin keskittyä yhden ihanan karvapallon hellimiseen - Saku ei voi uskoa että äippä on vihdoinkin palannut kotiin! Kattila liimaantuu jalkaan kiinni ihan sama mihinpäin liikun kämpässä :) Ja tosiaan, parin tunnin päästä töihin ruokkimaan nälkäisiä juhannuksen vietosta palaavia... Voi jee!

Ei kommentteja: