maanantai 7. helmikuuta 2011

Must on tullut urheiluhullu

Niimpä. Kuka olisi uskonut? En minä ainakaan! Satunnainen lenkkeilijä raahautuu salille nykyään ainakin kolmesti viikossa. Ja nyt kun ostin kuukauden verran rajattomasti ohjattuja tunteja, olen innoissani menossa jumppailemaan lähes joka ilta! Ja ensimmäistä kertaa urheiluharrastukseni syynä ei ole se, että pääsen ostelemaan kivoja urheiluvaatteita (mutta toki sekin on mukava bonus).

Kaikkihan sai alkunsa siitä, kun naapurikunnassa avasi ovensa uusi kuntosaliketju Liikuntakeskus kuntoileville. Päätin hankkia salille jäsenyyden, jolloin tunnit tulevat hieman halvemmiksi. Ajattelin jäsenyyden myös motivoivan itseäni liikkumaan enemmän, melkoinen sohvaperuna kun olen :) Jäsenyyden myötä sain myös kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson salille ja ohjatuille tunneille. Jo heti ekalla ohjatulla tunnilla hurahdin täysin bodybalanceen. Olen ennen käynyt pilateksessa, joten lajin idea oli jokseenkin tuttu. Lisäksi ohjaajan ihana ja aurinkoinen asenne kannustivat lähtemään tunnille uudelleenkin. Seuraava totaalisen hurahtamisen kohde oli bodycombat. Aluksi tuntui naurettavalta nyrkkeillä ilmaan, mutta pian huomasi hyppivänsä, lyövänsä ja potkivansa totaalisella tunteella. Hauskaa ja tehokasta! Toista hurahdusta seurasi kolmas, eli bodypump. Korvaa mahtavasti tylsän kuntosaliharjoittelun.

Hassuinta tässä on, että olen aina vihannut kaikenmaailman kuntopiirejä ja koreografeja sisältäviä jumppia. Tämä luultavasti yläasteelta kotoisin oleva jumppaviha on myös estänyt itseäni aikaisemmin kokeilemasta ohjattuja liikuntoja, mutta ainakin kaikki edellä mainitut tunnit ovat saaneet hyväksyntäni. Ohjaajat ovat mukavia, kannustavia ja piiskaavat aina parempiin suorituksiin, joka ainakin itselleni on tärkeää. Alkuun kroppa oli jumissa ja tuntui että löytyi yksi jos toinenkin lihas, jota ei oltu aikaisemmin hyödynnetty, mutta nyt muutaman kuukauden jälkeen tuntuu siltä että jaksaa paremmin tunneilla ja myös arkielämässä. Ja sivutuotteena saatan saavuttaa myös jonkinmoisen kesäkunnon - jopa ennen kesää 2020!

Ei kommentteja: