perjantai 11. helmikuuta 2011

Sisustusvimma!

Olen asunut asunnossani nyt lähes kaksi vuotta, mutta sisustaminen on edelleen kesken. Yleensä itselläni iskee tarve uudistaa sisustusta syksyllä, kun elämä siirtyy ulkoa sisätiloihin, mutta nyt yllätän itseni toistuvasti miettimästä kämppäni uudistamista. Hämmentävää!

Toisaalta tiedän myös, että syynä tähän on se, että kun Saku muutti saman katon alle, olen joutunut tinkimään myös sisustuksesta. Ensinnäkin lähdetään siitä, että kissankarvaa on kaikkialla. Siis kaikkialla. Myös paikoissa, joissa kissa itse ei edes liiku. Olen myös takavarikoinut rakkaan lankamattoni, joka aikoinaan oli eteiseni helmi, makuuhuoneeseeni. Samalla koko makuuhuoneen musta-valko idea otti  kovan kolahduksen - lankamatto kun on punainen. Olen myös siirtänyt suurimman osan viherkasveista makuuhuoneeseen ensiksikin siksi, että makuuhuone saa enemmän valoa talvella ja toiseksi jottein Saku jyrsisi kaikkien kukkien lehtiä. Eli varsinaiseen elintilaani jää väriä huomattavasti vähemmän kuin ennen. Myönnän eläväni melkoisessa "hallitussa kaaoksessa" sillä esimerkiksi keittiön pöytäni on tyypillisesti peittynyt erilaisten koulukirjojen ja paperien alle. Ongelmana on, että kunnollista säilytystilaa, josta paperit olisi helppo noukkia tarvittaessa, ei juurikaan ole. Onneksi ongelmiini on ratkaisu!

Ja ratkausin nimi on Ikea. Kaikkien opiskelijahinnoilla sisustavien ihmisten paratiisi ja (ilmeisesti) kaikkien huonekaluja kokoavien miesten helvetti. Täytyy selkeästi poiketa tässä piakkoin ostoksille ja virkistää asunnon ilmettä. Ja ehkäpä uskallan piakkoin myös palauttaa lankamaton omalle paikalleen eteiseen, vaikka tiedänkin, että seurauksena on luultavasti punaisen langan vaihtuminen mustaan ja valkeaan kissankarvaan...

Makuuhuone ajalta ennen Sakua. Ja kuvahan voisi melkeinpä olla Ikean mainos! :)

Ei kommentteja: