sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Ainahan se on mielessä...

Loma. Ulkomailla. Kauhea matkakuume!
 
weheartit.com
Ollaan koulukavereiden kanssa puhuttu nyt melkein vuosi, että lähdettäisiin kesällä kiertelemään Italiaa. Tarkoitus oli suunnistaa ensin pohjoiseen ja tutustua Italian järvimaisemaan, jonka jälkeen tutustuttaisiin Venetsiaan ja Roomaan. Nyt ollaan kuitenkin laskeskeltu eurojamme yhteen ja todettu, että tuollainen reissu saattaisi olla hiukan liian kallis opiskelijoille. Italia ei ole kovinkaan halpa maa ja lisäksi rahaa kuluisi huimasti liikkumiseen paikasta toiseen.

Viime vuonna suuntasimme opiskelijakaverini kanssa Barceloonaan ja reissu oli aivan mahtava! Barcelonassa yhdistyy ihanasti rantaloma ja kaupunkiloma. Lisäksi nähtävää riittää yllin kyllin. Ja kun vielä lennettiin huippuhalvalla wizzairilla, säästettiin iso summa. Lennettiin tuolloin Turusta Gdanskiin, jossa yövyttiin mennen tullen yksi yö. Paluumatkalla jäi kivasti aikaa piipahtaa katsastamassa Gdanskin keskustaa ja tehdä hiukan ostoksia. Toivoisinkin tulevalta lomalta jotain hieman samankaltaista. Paljon uusia kokemuksia, mutta mieluiten niin että loppuvuonnakin olisi varaa syödä.

Ja nyt ollaan ehkä löydetty täydellinen matkakohde! Ateena! Ihana historiallinen kaupunki, jossa varmasti riittää nähtävää ja koettavaa. Lisäksi rantalöhöilyyn on mahdollisuus ja mikä tärkeintä - hyvät shoppailumahdollisuudet (ainakin pikaisen netin selailun mukaan vaatteet ovat halpoja!). Lämpöäkin pitäisi riittää, sillä kesällä lämpömittari nousee jopa yli +30. Ainoa miinus on Ateenan huono ilmanlaatu, mutta kai sekin on sitten vaan koettava.

weheartit.com

Olen ottanut tavoitteeksi, että matkustan joka vuosi ainakin yhteen uuteen maahan. Toistaiseksi olen nyt vieraillut seuraavissa maissa: Ruotsi, Viro, Espanja (manner ja Kanarian saaret), Kroatia ja USA. Kreikka täydentäisi kivasti tuota listaa. Eipä silti, niin tekisi kyllä Italiakin. Mutta ehkäpä sitten ensi vuonna sinne.

Löytyykö matkasuunnitelmia kesälle vai oletko niitä ihmisiä joiden mielestä kesä kuuluu viettää Suomessa? Entä millainen on teidän unelma lomanne?

Ei kommentteja: