perjantai 15. huhtikuuta 2011

Se on kevät nyt!



Varmaakin varmempi merkki keväästä on vielä osaksi lumisen maan läpi kasvavat krookukset. Innostuin istuttamaan tuohon pihalleni noita samaisena syksynä, kun tähän kämppään muutin. Päättelin itseni tuntevana ihmisenä, että pimeän talven jälkeen voisi olla piristävää nähdä kauniita kukkia ensimmäiseksi aamulla kouluun tai töihin lähtiessä. Ja oikeassa olin. Viime keväänä kun ensimmäiset kukat alkoivat kukkia olin aivan fiiliksissä ja räpsisin varmaan muistikortillisen verran kuvia. Olin kuin ylpeä äiti. Ja viime syksynä päätin istuttaa vielä muutaman kymmentä kukkaa lisää, jotta kukkaloisto olisi taattu myös tänä keväänä.

Eilen sitten ilokseni havaitsin, että muuten melko kuolleen näköisen nurmikon pinnalla on myös eloa. Monesta kohtaa aurinkoa kohti kasvaa vihreitä lehtiä. Ja tänään päivällä ensimmäiset kukkaset olivat jo auki. Ihanaa! Miten piristävää voikaan olla harmaan kauden jälkeen nähdä kirkkaita värejä. Väriterapiaa parhaimmillaan.

Toinen varma kevään merkki on melko pahaksi kehittymässä oleva flunssani. Vihaan olla kipeänä. Napsisin jo eilen vitamiineja enemmän kuin laki sallii, jos vaikka pystyisin välttämään kipeäksi tulemisen. Töissäkin tyydyin olemaan suuremmaksi osaksi hiljaa, sillä ääni murtui toistuvasti ja kurkkua sattui koko ajan. Huomasin olevani kuin pieni lapsi - kun oloa ei pystynyt helpottamaan millään teki mieli vain alkaa itkeä suoraa huutoa. Ja taas tiedän, ei saisi valittaa kun kyseessä kuitenkin on vain tosiaan ihan tavallinen flunssa, ei sen vakavampaa. Mutta olo on silti melko masentava.

Huomisen ohjelma on oikeastaan melko paljon kiinni siitä millaisella fiiliksellä satun huomenissa heräämään. Koulujuttuja kyllä riittäisi kasapäin, mutta toisaalta olisi täydellistä viettää viikonloppu vain löhöten. Ajatella, että huomenna saa nukkua niin pitkään kuin ikinä vaan jaksaa!

Seuraavaksi taidan siirtyä sohvalle ja ottaa pienimuotoisen Gilmoren tytöt maratoonin. Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille. Nauttikaa kevään väreistä (niin luonnossa kuin vaatteissakin :)) ja auringosta.

2 kommenttia:

Ella kirjoitti...

ihana kevät! <33

Salla kirjoitti...

Niimpä :) Tänään mä kävelin äänestämään tennarit jalassa ja nahkatakki päällä. Ja mulle tuli lämmin kävellessä. Eli joko ulkona on oikeesti ihan kevät tai sitten oon vaan kauhean huonossa kunnossa. Totuus taitaa olla että molemmat vaihtoehdot on totta :D

Ja ulkona lentelee jo kärpäsiä, amppareita ja perhosia. Moottoripyörät ajelee menemään ja on vaan niin sellanen voittaja fiilis! Ah! Kevät ja kesä. Syy elää!!