lauantai 5. maaliskuuta 2011

Häihin pukeutumisen vaikeus

Siskoni hyvä ystävä menee ensi kesänä naimisiin ja eilen luonani kyläillessään siskoni kysäisi minulta haluaisinko auttaa etsimään hänelle mekon häihin. Suostuin, mutta ilmeisestikin tietämättäni mihin. Nyt istuessani koneen äärellä (vältellen koulutehtävän kirjoittamista) ja selaillessani vaatesivustoja vaatesivuston jälkeen totean tehtävän olevan todella haastava. Antakaapas kun kerron miksi.

Kyse ei ole siitä, ettenkö suunnilleen tietäisi mistä siskoni tykkää. Vuosien yhteiset shoppailuretket, joulu- ja synttärilahjojen ostamiset, ja yleensäkkin vain yhdessä eläminen, ovat hioneet minusta melkoisen mestarin tunnistamaan mikä osuu ja uppoaa siskolleni. Ongelmana on itse tilanne. Häät. Yhden parin tärkein päivä koko elämässä.

Ensinnäkin kaikki valkoiset mekot voidaan unohtaa kokonaan, sillä valkoinen väri varataan perinteisesti morsiammelle. Lisäksi tipahtaa pois kaikki lyhyet bilemekot, koska ne eivät vähäisellä kangasmäärällään kunnioita tilaisuutta tarpeeksi. Liian näyttävästi ei sovi myöskään pukeutua, koska silloin sinut leimataan naiseksi, joka yrittää varastaa shown morsiammelta. Toisaalta taas liian arkinenkin pukeutuminen aiheuttaa pahennusta. Mitä tässä enää oikeastaan jää jäljelle?

Ja älkää antako minun edes aloittaa kenkävalinnoista! Liian korkeaa korkoa ei voi valita, koska sitten olet pidempi kuin miehesi ja näytät koripalloilijalta tanssilattialla ollessasi kaikkia muita päätä pidempi. Lisäksi korkeat korot uppoavat nurmikkoon/hiekkaan, jos häät ovat ulkona. Eikö koroilla jaksa koko iltaa edes seistä, ellei sitten onnistu turruttamaan jalkansa jo heti häiden alkumetreillä niin, ettei loppuillasta enää tunne jalkojaan laisinkaan. Ja koska vain morsian voi onnekkaasti piilottaa lenkkarit kaiken sen tyllin ja alushameen alle, eivät kengistä mukavimmatkaan ole vaihtoehto.

Että näin. Koita siinä sitten auttaa toista pukeutumaan, kun itsekin alkaa tässä miettiä, miten olen onnistunut pukemaan itseni niihin lukuisiin häihin, joissa olen ollut vieraana...

Ps. Jos siskoseni luet tätä, tämä ei tarkoita silti sitä että saisit lainata sitä kuolaamaasi mekkoa, joka roikkuu allekirjoittaneen vaatekaapissa.

Kuva: weheartit.com

Ei kommentteja: